Sådan opbygger du den perfekte joke

Komikere får det ofte til at se legende let ud, når de fyrer sjove vittigheder af fra scenekanten. Men det er ikke altid så let, som det ser ud til. Derfor kan det være gavnligt at kende de her fem forholdsregler, inden du selv går i gang med producere dine egne jokes.

Det er afgørende, at du er bevidst om, hvem og hvad dine jokes skal handle om. Præcis som når du skriver en sjov tale, skal du være opmærksom på, at du ikke støder dit publikum fra dig med vittigheder, der går over stregen. Du skal derfor overveje, hvem der skal være offer for din vittighed, og hvordan du bærer dig ad med at servere dem uden at fornærme nogen. Det er en hårfin balance at skabe gode jokes.

1)   Lav vittigheder om dig selv

Det virker altid at bruge sig selv som offer for sine egne jokes. På den måde undgår du som regel også at støde andre. Sæt dig ned og brianstorm over, hvad der er sjovt ved dig selv. Og brug det til at gøre grin med dig som karakter. 

Et eksempel kunne lyde: ”Jeg er virkelig god i sengen. Jeg kan sove i 10 timer uden at vågne op én eneste gang”.

2)   Lav jokes om din ægtefælle eller kæreste

Komikere bruger som regel meget krudt på at lave jokes om deres koner eller kærester. Og det er der en grund til, for det virker hver eneste gang. Dels fordi det udstiller den kontrast, der er mellem mænd og kvinder, og dels fordi det ikke udleverer andre end jer selv

.3) Lav sjov med en gruppe af mennesker

Gør grin med en gruppe af mennesker. Det kunne være hipstere, politikere, advokater, rige mennesker, mænd eller kvinder. Listen kan forsættes i en uendelig strøm. Vittigheder om grupper af mennesker kan som næsten altid give nogle gode jokes. Men vær meget varsom med at gå over stregen. Det er igen en hårfin balance af være sjov uden at træde nogen over tæerne.

4) Lav sjov med steder eller komiske situationer

Du kan også zoome ind på et særligt sted eller en komisk situation, som du skaber dine jokes ud fra. Det kunne være en scene ved et busstoppested, på et gymnasium, i et fly,  på kontoret, kaffebaren eller badeværelset. Brainstorm over oplagte locations og find gerne nogle finurlige, steder, du har været, som kan tvistes til en fremragende joke.

5) Brug berømte mennesker

Hvis du gerne vil lave jokes, der rammer bredt, er det en god idé at bruge berømtheder, som mange mennesker kan relatere til. Det kan være politikere, sportsfolk eller andre kendte mennesker, der ofte omtales i medierne. Årsagen til at vittigheder om berømte mennesker virker så godt, er fordi de fleste lynhurtigt vil forstå hele rammen for den joke, du laver. Du behøver derfor ikke at forklare ret meget.

Vi ønsker dig held og lykke med at skrive dine jokes.

SCROLL NED FOR FLERE SJOVE JOKES! :)