Findes den perfekte far joke?

Far jokes

Far jokes er efterhånden ikke længere så far-agtige, at de er forbeholdt far. Der findes en række forskellige profiler på de sociale medier, hvor far jokes bliver flittigt delt, nytænkt og gennemprøvet. Den klassiske “prøv at få mig til at grine” seance findes også i utallige versioner, hvor det er far vittigheder som prøves af.

Men er far jokes virkelig så dårlige eller er det blot jokes, der kræver en lille smule indsigt og forståelse som kun opnås når man bliver far? For at komme frem til om far jokes rent faktisk er utroligt sjove eller blot kedelige vil vi nedenfor se på, hvordan man opbygger den perfekte far.

Præsentationen betyder alt

Hvis du som far skal præsentere en far joke er det essentielt at du ikke allerede er ved at dø af grin inden du begynder at fortælle. En far joke skal præsenteres som tør humor – det skal være som om du slet ikke selv har indset at det er hylende morsomt før hele selskabet omkring dig begynder at grine.

Eksempelvis:

Iskoldt kigger du rundt i rummet og siger: “Min hustru mener jeg skal komme i kontakt med min feminine side. (hold en kunstpause og kig eftertænksomt op i luften)

Så jeg kørte galt i bilen og ignorerede hende hele dagen uden nogen som helst grund.”

Efter en joke som den vil selv sønnike, som ellers sidder med casino på telefonen, ikke kunne holde latteren tilbage.

Start og slut

Det er essentielt for alle gode jokes, at de ikke kan læses på forhånd. Som oftest skal du præsentere vittigheden således, at dit publikum har absolut ingen ide om, at de snart kommer til at høre en helt fantastisk vittighed. Du skal derfor sørge for, at dine far jokes nemt kan inkorporeres i en helt almindelig samtale. Måske sidder du og taler med en anden far om jeres hustruer og når du alligevel sidder med det helt perfekte publikum kan du jo fortælle nedenstående.

Eksempelvis:

“Jeg hader når min hustru anklager mig for at være doven. (se bedrøvet og skuffet ud)

Jeg har jo ikke gjort noget.”

Blandt fædre er den naturligvis ikke kun sjov, men også lidt bedrøvende.

Forståelsen

Hvis du selv er far, så kender du det kun alt for godt. De andre er ikke på samme niveau som dig, men det kan være svært for dig at gå på kompromis med dine vittigheder – de er intelligente og du kræver et vist niveau af dit publikum. Der ER svært, men du bliver nødt til det – du bliver nødt til at ramme bredere med vittigheder, der ikke kræver samme intelligensniveau som dig.

Eksempelvis:

“Jeg har engang sparket et får i røven så det blev lam.”

Det er måske lige på kanten – måske kræver den for meget tankevirksomhed, men prøv den af.

Testfasen

Ganske som en professionel komiker, der prøver sit materiale af i små klubber således skal du også afprøve dit materiale. Fortæl løbende og ofte far vittigheder af på dine børn og din hustru. De er dit bedste publikum og de vil elske at høre vittigheder og vil gøre alt for, at de bliver bedre og bedre med årene.

Test gerne den samme joke ofte – det er et klart hit i en mangeårig testfase.

Følger du de simple råd har du inden længe den perfekte far joke klar. 

SCROLL NED FOR FLERE SJOVE JOKES! :)