Er Dogecoin den nye Bitcoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, der blev grundlagt i 2013 baseret på en meme. Billy Markus og Jackson Palmer lancerede Dogecoin som en vittighed, den har internetfænomenet Shiba Inus ansigt på sin coin, og har oplevet en ekstrem stigning i popularitet i det seneste år.

I de seneste 12 måneder er værdien nemlig vokset med intet mindre end 2.527,86%, hvilket er væsentligt mere end Bitcoin, som i øjeblikket er den største kryptovaluta målt på market cap. Bare i april voksede den med 77% på en 24 timers periode, som siger noget om, hvor hurtigt det går for Dogecoin.

Men hvad skyldes den ekstreme stigning?

Den primære årsag til populariteten for Dogecoin, er dens kæmpestore community og den kultstatus den har fået i dette community – her spiller Reddit-brugere på SatoshiStreetBets en stor rolle, når vi nogle gange ser ekstreme stigninger på Dogecoin. Sloganet i communitiet er “To the Moon!”, som er målet om at drive værdien på Dogecoin til månen.

Samtidig har børsnoteringen af kryptovaluta mægler platformen Coinbase, haft indflydelse da mange investorer gjorde sig klar til børsnoteringen. Coinbases offentlige notering ses nemlig også som endnu et skridt på vejen til yderligere validering af krypto køb og salg som en rigtig forretning. Det har netop fået rigtig mange til at investere, hvor mange har brugt Mininvestering.dk’s guide til køb af dogecoin til at få en god start, og få forklaret trin for trin, hvordan du kommer i gang.

Hvilken rolle spiller Elon Musk?

Selvom prisen på Dogecoin af mange omgange er fløjet til vejrs på grund af tweets fra Elon Musk omkring Dogecoin, holder han sig alligevel væk fra Dogecoin med sin virksomhed Tesla, der i stedet valgte at investere heftigt i Bitcoin. I samme omgang udtalte Tesla, at de ville acceptere Bitcoin som betaling i fremtiden. Mange vil måske også mene, at der er mere hold i Bitcoin, fordi den netop kan bruges som betalingsmiddel i fremtiden.

Elon Musk sagde samtidig også gennem et tweet, at Teslas investeringer ikke direkte reflekterede hans meninger, og at han fortsat er en ingeniør, og ikke en investor. Når det er sagt, har Elon Musk altså, sammen med communitiet omkring Dogecoin, haft ekstrem stor indflydelse på Dogecoin’s positive udvikling. Dogecoin, der på trods af ikke at have noget klart formål med sin coin, i skrivende stund ligger nr. 5 blandt mange tusinde forskellige kryptovalutaer målt på market cap.

I sidste ende er det svært at analysere sig frem til, hvordan Dogecoin fremover kommer til at udvikle sig, og om den kommer til at overhale Bitcoin i værdi. Netop når det er tweets fra milliardærer, og forskellige mærkedage, der får communitiet til at forsøge at drive prisen op, er det umuligt at lave en “rigtig” analyse af, hvad der kommer til at foregå. Når det er sagt, kan det være en sjov investering – netop for sjov. Hvis man er klar på enten af få sin lille investering mange hundrede procent igen, eller miste det hele, så kan Dogecoin være en sjov kryptovaluta at følge med i, fordi det er så tilfældige elementer, der har indflydelse på, hvordan det kommer til at gå for kryptovalutaen. 

SCROLL NED FOR FLERE SJOVE JOKES! :)