tekst

Det her skal du huske, hvis du skal til bryllup

493

Det kan godt være lidt stressende at blive inviteret til bryllup, især hvis du er blandt de tætteste pårørende og ikke er helt klar over, hvad der er din opgave at planlægge. Vi guider dig, så du bliver helt skarp på, hvad du skal huske, hvis du bliver inviteret til bryllupsfest med titlen som best man.

Er du bedste kammerat med gommen eller bedste veninde med bruden, så er det din uformelle pligt at sørge for at organisere et polterabend. Eller i hvert fald være den, der sørger for at få samlet vennegruppen eller venindegruppen, så den kommende gom og brud bliver fejret med maner, inden de kan kalde sig ægtefolk og får en permanent ring på fingeren.

Når polterabend er planlagt og vel overstået, så er det blevet tid til at forberede din rolle på selve dagen. Hvis du for eksempel har påtaget dig rolle som best man, så skal du i skriveværksted og forberede dig på din tale til brudeparret. Men husk nu ikke at være sjov på den sarkastiske måde, når du holder din best man-tale. Selvom en undersøgelse viser, at bruden har det med at tage kilo på, efter hun gifter sig, så lad endelig være med at fortælle om det i talen. Et bryllup er en kærlighedsfest, der handler om at hylde brudeparrets kærlighed til hinanden, og det skal en best man tale afspejle.

Når du har fået styr på talen, så handler det om at finde den gode gave. Måske har brudeparret allerede lavet en lang liste over mulige gaveemner, som du kan gå på udkig efter. Men hvis gavelisten er ved at være tom, og der kun er de helt dyre ønsker tilbage, så kan du med fordel kigge på nogle populære webshops der bugner med billige og brugbare gaveidéer. Det kunne for eksempel være hos Imerco.dk, Duglemmerdetaldrig.dk eller Satana.dk.

Hvis du er best man eller forlover, så er det god stil, hvis du sørger for gommens transport både til og fra kirken. På den måde så kan du også sørge for at berolige gommen, hvis han nu skulle ende med at blive nervøs, inden den store begivenhed løber af stablen. Det er ligeledes dig som best man, der skal sørge for at holde styr på ringene og overdrage dem til præsten i kirken. Best man kan med fordel forlade kirken som en af de sidste, så han har styr på, at alle kommer frem til festen i god tid, nu hvor brudeparret typisk er taget af sted for at blive fotograferet, inden de dukker op til bryllupsfesten.

Når I ankommer til festen og sætter jer til bords, så husk ikke at drikke tæt til at starte med. Forloveren og/eller best man skal traditionen tro holde sin tale som nummer fire i talerækken. Det betyder, at du skal sørge for at holde igen med alkoholen, hvis du ønsker at holde en god tale, som brudeparret kan huske tilbage på med begejstring. Det kan måske være fristende at drikke sig mod til, hvis du nu er lidt nervøs. Men hvis du får for meget alkohol, risikerer du, at din tale kommer til at gå op i hat og briller.